Continental sa bude rozširovať, už tento rok pribudne nový sklad

11.11.2012 Zvolen

Zvolen 11. novembra (TASR) - Nemecká spoločnosť Continental, ktorá vo Zvolene od roku 2006 vyrába brzdové komponenty do automobilov, chce naďalej rozširovať svoju výrobu. Ešte tento rok vznikne v lokalite pod Strážami nová skladová hala.

"Ďalšie rozšírenie závodu sa aktuálne schvaľuje na ústredí firmy," uviedla pre TASR viceprezidentka pre komunikáciu Nicole Geissler v súvislosti s nedávno schválenými investičnými stimulmi slovenskou vládou. Stavať by sa malo už na budúci rok.

Slovenský Continental Automotive Systems podal ešte v decembri 2009 na ministerstvo hospodárstva druhú žiadosť na investičnú podporu. Vláda SR ju však schválila len pred niekoľkými týždňami. Firma žiadala o 4,5 milióna eur daňových úľav. Continental chce za to vo Zvolene preinvestovať ďalších 25 miliónov eur a zamestnať 500 ľudí. Z nich už časť zamestnal. Dnes má zvolenský závod približne 600 pracovníkov.

Investície sa týkajú rozšírenia súčasnej budovy a už existujúcich prevádzkových prostriedkov. Vyrábať by chceli kombinované strmene kotúčovej brzdy. Podľa Geisslerovej však firma o plánovaných objemoch výroby nezverejňuje informácie.

Spoločnosť sa etablovala vo Zvolene pred šiestimi rokmi, keď postavila závod za asi 60 miliónov eur. Vtedajšia vláda jej schválila investičné stimuly za približne 14 miliónov eur. Koncern Continental má na Slovensku ešte ďalšie závody, a to v Púchove, Dolných Vesteniciach a v Prievidzi.
 

Vyberte región